Sheet Moulding Compound

Sheet Moulding Compound (SMC) is een thermohardend, glasvezelversterkt kunststof halffabrikaat (polyester). VDL Wientjes Emmen produceert zelf SMC: zowel voor gebruik in de eigen perserij als voor derden. We hebben in ons laboratorium een groot aantal toepassingsspecifieke recepturen ontwikkeld, gebruik makend van onze jarenlange expertise. Klik hier voor SMC materiaalspecificaties. 

Eigenschappen
Door een zeer hoge chemische resistentie, sterkte en temperatuurbestendigheid is SMC bijzonder geschikt voor producten waaraan hoge eisen worden gesteld. De verouderingseigenschappen zijn zo goed dat zelfs na vele jaren buitengebruik met een hoge UV-belasting, de mechanische eigenschappen van SMC nauwelijks verminderen. 
SMC-producten zijn slag-, kras- en kleurvast, onderhoudsvrij, temperatuur- en corrosiebestendig. Door toevoeging van speciale additieven kan een hoge mate van vlamdovendheid en een lage rookgasemissie worden bereikt. 

Samenstelling
SMC wordt samengesteld uit harsen, glasvezels, pigmenten, vulstoffen en additieven. De slurry wordt op een folie gerakeld waarna de glasvezels worden toegevoegd, die in lengte en hoeveelheid kunnen variëren, al naar gelang de gewenste eigenschappen en geometrie van het product. Daarna wordt een tweede laag slurry toegevoegd en afgedekt met folie. Als laatste wordt de gehele mat geïmpregneerd. Voordat SMC kan worden verwerkt wordt deze onder geconditioneerde omstandigheden gerijpt. 

Klantspecifiek
VDL Wientjes Emmen produceert SMC voor eigen gebruik en voor derden met klantspecifieke specificaties en in kleine seriegroottes. Hiermee kunnen wij flexibel inspelen op uw wensen. 

warmpersen