Warmpersen

Bij het warmpersen wordt de in eigen huis ontwikkelde en geproduceerde SMC verwerkt. De aldus vervaardigde producten kenmerken zich door een hoge UV-bestendigheid, zijn sterk en in grote mate bestand tegen extreme temperaturen en chemische stoffen. 

Machinepark
VDL Wientjes Emmen beschikt over een ruime hoeveelheid hydraulische persen met sluitkrachten van 1500 tot 40.000 kN. De matrijsafmeting is maximaal 3000 x 2000 mm. Voor langwerpige producten is de maximale matrijsafmeting 6000 x 1200 mm. De persen zijn in staat om hydraulische kernen in complexe matrijzen aan te sturen. In overleg met onze R&D afdeling bepalen wij graag of, en op welke machines wij uw product kunnen maken. 

SMC persproces
De van hoogwaardig staal vervaardigde persmatrijzen worden volgens een zorgvuldig bepaald inlegpatroon bekleed met SMC. Na het sluiten van de matrijs wordt de matrijsholte door de hoge temperatuur en persdruk volledig gevuld. Tegelijkertijd vindt een polymerisatieproces plaats waardoor het product in zijn definitieve vorm uithardt. Vóór het sluiten van de matrijzen kunnen onderdelen, zoals bijvoorbeeld inserts, worden aangebracht. Voor het verkrijgen van een nauwkeurige wanddikte zijn de persen voorzien van parallelbesturing. In het productieproces worden 6-assige robots ingezet voor nabewerking van de producten. Zo is het mogelijk specifieke gaten te boren of sleuven in het product te frezen.

Eigen ontwikkeling
Door de ontwikkeling, productie en rijping van SMC in eigen huis en de grote kennis van de verwerking ervan, is VDL Wientjes Emmen dé partner als het gaat om het toepassen van SMC voor uw producten. Om tegen lagere investeringskosten ook prototype- en nulseries te kunnen produceren heeft VDL Wientjes Emmen een lage druk SMC ontwikkeld waarbij het mogelijk is te persen op aluminium matrijzen. Zo kunt u ook bij kleinere productieseries profiteren van de goede eigenschappen van SMC. 

Spuitgieten