Werkwijze

Projectgroep
Vanaf de eerste kennismaking tot en met het afleveren en de nazorg van uw product weet u steeds precies waar u aan toe bent. Onze accountmanager inventariseert gezamenlijk met u uw vraag. Hierna wordt er een projectgroep gevormd, waarin onze projectengineer en u deelnemen, eventueel aangevuld met een inkoper, kwaliteitstechnicus, een logistiek verantwoordelijke en de productieleider. De projectengineer is projectleider en uw aanspreekpunt voor het gehele project, van opdracht tot en met de vrijgave van de producten voor productie. Wij beschikken over de kennis en ervaring om de projecten conform ISO TS 16949 op te zetten en uit te voeren.

Het ontwerp
Wanneer nodig adviseren wij u over het ontwerp, dat eventueel binnen onze 3D CAD-systemen kan worden aangepast aan de meest geschikte techniek en natuurlijk aan de gewenste productspecificatie. Informatie uitwisseling tussen ons bedrijf en u als opdrachtgever vindt veelal plaats via de digitale snelweg. Wij werken met NX Siemens 3D.
In de ontwerpfase kunnen wij FEM sterkteberekeningen maken voor zowel pers- als spuitgietproducten. Hiervoor gebruiken wij het programma Ansys.
Voor spuitgietproducten kunnen wij flow analyses met Moldex 3D uitvoeren om een optimale matrijs te construeren.

Realisatie
Na het matrijsontwerp en de gereedschappenconstructie maakt VDL Wientjes Emmen een aantal proefproducten, totdat u volledig tevreden bent. Meetrapporten geven desgewenst de nauwkeurigheid van de maatvoeringen weer. Tijdens de reguliere productie wordt de kwaliteit middels SPC bewaakt en is er een kwaliteitsbewaking van het proces door middel van Vision systemen.

Logistiek
Hierna vindt de serieproductie plaats en wordt de order aan u geleverd. Het logistieke traject is hierbij ook belangrijk: VDL Wientjes Emmen draagt zorg voor zaken als een juiste stickering en de juiste verpakking. Levering vindt regelmatig plaats op basis van afroepschema’s van de opdrachtgever. In het magazijn worden de 4.500 palletplaatsen nauwkeurig bijgehouden in het Warehouse Management Systeem. In overleg leveren we volgens het just-in-time en Kan-Ban principe.

HOME