MINI met een medische missie
V.l.n.r. Directeur VDL Nedcar Paul van Vuuren Lid van het raad van bestuur Maastricht UMC+ Gabriƫl Zwart

MINI met een medische missie

22 september 2020

MINI’s maken, doen we bij VDL Nedcar elke dag. Maar soms, heel soms wijken we af van het reguliere productieproces en maken we een uitzondering. Deze bijzondere MINI Countryman hoort zeker thuis in het rijtje exclusieve auto’s. Het is namelijk maar een halve MINI voor Maastricht UMC+.

Deze doormidden gezaagde MINI Countryman gaat patiënten die herstellen na een operatie of een langdurige opname, helpen bij de eerste actieve stappen buiten het ziekenhuis. Vaak bestaat die eerste activiteit uit het instappen in een auto. Je zou het misschien niet denken, maar dat is voor veel patiënten die bijvoorbeeld een heupoperatie hebben ondergaan, een behoorlijke opgave. Door deze MINI met een medische missie kan het instappen in een auto van tevoren worden geoefend,  een essentiële stap in het revalidatieproces. Tot op heden werd dit probleem wel besproken en op de verpleegafdeling aan de patiënt uitgelegd, maar oefenen was niet mogelijk.

Goed idee  

Het was verpleegkundige Silvia van Loenen van het Maastricht UMC+  die met het idee kwam om patiënten het instappen te laten oefenen in een ‘echte’ automobiel. Op locatie, dus in het ziekenhuis zelf. Silvia trok de stoute schoenen aan en nam contact op met ons. We waren onmiddellijk enthousiast en kwamen snel in actie om de wens van de verpleegkundige en het ziekenhuis te realiseren. Enige tijd geleden werd de gehalveerde Mini met een grote kraan naar binnen gehesen, het ziekenhuis in, en op dinsdag 22 september is de ‘Mini met een medische missie’ officieel gepresenteerd. Directeur Paul van Vuuren en Wim van der Leegte waren bij dit bijzondere moment aanwezig.

Terug