Overleg over openbaar bod tussen  VDL Groep en Neways beëindigd

Overleg over openbaar bod tussen VDL Groep en Neways beëindigd

19 mei 2021

VDL Groep B.V. (VDL) maakt vandaag bekend dat het overleg met Neways Electronics International N.V. (Euronext Amsterdam: NEWAY) (Neways) over een mogelijk openbaar bod (door VDL of door een van haar groepsmaatschappijen of geaffilieerde partijen) op alle uitgegeven en uitstaande aandelen in het kapitaal van Neways is beëindigd.

Biedprijs en onherroepelijke toezeggingen

Vóór beëindiging van het overleg heeft VDL de voorgestelde biedprijs per aandeel verhoogd naar EUR 13,00 in contanten. Daarnaast heeft VDL additionele onherroepelijke toezeggingen verkregen van aandeelhouders van Neways om hun aandelen voor de biedprijs van EUR 13,00 en op de overige voorwaarden van het bod aan VDL aan te bieden.

Aan de betreffende aandeelhouders is geen andere voor aandeelhouders van Neways relevante informatie verstrekt dan zou worden opgenomen in het biedingsbericht dat bij het uitbrengen van een openbaar bod zou worden gepubliceerd. De door VDL verkregen onherroepelijke toezeggingen vertegenwoordigen, samen met het belang van VDL, in totaal 68,70% van het geplaatste en uitstaande kapitaal van Neways.

Verbazing

VDL neemt met verbazing kennis van het standpunt dat het bestuur en de raad van commissarissen van Neways een openbaar bod op basis van de verhoogde biedprijs niet steunen, terwijl bijna 70% van de aandeelhouders het bod wél steunt en de meerderheid van de andere aandeelhouders (buiten VDL) zich bereid heeft verklaard om hun aandelen aan te bieden voor de biedprijs. Bovendien wordt de resterende 30% van de aandeelhouders van Neways de mogelijkheid ontnomen om op een gesteund openbaar bod in te gaan.

Het overleg tussen de partijen over een mogelijk openbaar bod op Neways is daarom beëindigd. VDL Groep zal zijn ambities op het vlak van het verder ontwikkelen en opbouwen van elektronica-competenties blijven nastreven.  

Terug naar overzicht